CONTÁCTANOS    ASÓCIATE       

PIMEC mostra el seu rebuig i preocupació per la intervenció de les institucions i comptes de la Generalitat per part de l’Estat

el . Publicado en Catalunya

COMUNICAT DE PIMEC

• La intervenció de les institucions i les finances de la Generalitat constitueixen una limitació sense precedents a l'autogovern de Catalunya.

Davant la situació sense precedents generada arran de les mesures d'intervenció de les institucions i les finances de la Generalitat per part del Govern espanyol, PIMEC vol expressar el seu rebuig i preocupació per l'impacte negatiu que pot tenir l'actual situació política sobre l'economia i les empreses del país.

La patronal, com ja va fer en un anterior comunicat, reitera la seva reclamació de diàleg i davant dels fets dels darrers dies i especialment d'avui, rebutja qualsevol tipus d'actuació en què imperi la imposició i la força. Tal com manifestava el Comitè Executiu de PIMEC, s'ha de complir amb la legalitat però no es poden obviar els sentiments. En aquests moments, l'entitat afegeix que és important també mantenir les formes.

PIMEC defensa la democràcia, la llibertat d'expressió i el dret a decidir i, per tant, no està d'acord amb qualsevol tipus d'acció que impedeixi exercir aquests drets. En aquest context, la patronal, amb el respecte i tenint en compte la pluralitat de sentiments i opinions que representa, continuarà fent costat a la voluntat de la majoria del poble de Catalunya.

Conseqüències per a les empreses

Amb l'entrada en vigor de l'Ordre HFP/878/2017 del Ministeri d'Hisenda, publicada aquest dissabte, el Govern espanyol intervé les finances de la Generalitat i els proveïdors de serveis bàsics de la Generalitat seran pagats directament pel Ministeri d'Hisenda a partir de dades lliurades mensualment per la intervenció general. La resta de despesa "no bàsica" de la Generalitat queda en suspens, ja que l'Ordre en decreta la seva "no disponibilitat".

En un moment en què la Generalitat havia millorat substancialment els terminis de pagament als seus proveïdors, el sistema que estableix l'Orde podria comportar retards importants en el cobrament dels proveïdors, i en conseqüència endarrerir tota la cadena de pagament a proveïdors, així com el pagament d'impostos. De produir-se aquest escenari, això podria comportar restriccions financeres a moltes pimes.

D'altra banda, la no disponibilitat de les altres partides de despesa de la Generalitat podria afectar més de 3.000 milions d'euros de partides no previstes a l'Ordre i que es podrien no executar en els pròxims mesos. Aquesta mesura té la conseqüència immediata de retallar despesa i inversió a Catalunya, ampliar el dèficit fiscal català i perjudicar els interessos de les empreses catalanes.

PIMEC convida a la resta d'entitats i institucions a adherir-se a aquest comunicat enviant un correu a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Departament de Comunicació

Eventos

Diciembre 2018
L M X J V S D
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Newsletter

 

Haz tu consulta

consulta
Rellena el siguiente formulario
y haz tu consulta
 

Sinergia CCS

consulta
ser asociado de Acordjoc
 
Diputació 279, 6o 4a
08007 Barcelona
T +34 934 874 785
F +34 934 880 913

INTERMAQ Modulo cas