CONTÁCTANOS    ASÓCIATE       

Noves restriccions a Catalunya i mesures covid: juliol 2021

el . Publicado en Catalunya

El govern català fa marxa enrere i aplica noves restriccions a Catalunya per al juliol 2021 i mesures covid per frenar els contagis del que ja es considera una cinquena onada de la covid-19. El Procicat ja havia aprovat un paquet de restriccions que havien de durar 15 dies, començant a comptar el 9 de juliol, però ara, govern i Procicat hi han afegit més restriccions per contenir l’expansió de la variant delta. Aquestes mesures entraran en vigor la nit del divendres, 16 de juliol, si el TSJC les avala.

El govern ha decidit demanar la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i restringir l’horari de totes les activitats fins a les 0.30 h. A més, se sol·licita als ajuntaments tancar l’accés a parcs i platges a les nits per evitar-hi aglomeracions.

El Procicat també ha aprovat que els assistents a esdeveniments d’oci o culturals hauran d’estar asseguts i hauran de mantenir la distància interpersonal de dos metres i mig. La prohibició dels actes a peu dret i amb llibertat de moviment fa desaparèixer l’obligació de presentar prova PCR, test d’antígens o pauta completa de vacunació.

Aquestes mesures se sumen al tancament de l’oci nocturn a Catalunya. Discoteques, locals d’oci nocturn i sales de ball han de tancar les portes si no disposen d’espai a l’aire lliure.

 

Última hora del Procicat a Catalunya: tancament a les 0.30 h i limitació de reunions

L’última hora del Procicat estableix que totes les activitats a Catalunya, ja siguin culturals, esportives, d’oci o de restauració, hauran de tancar a les 0.30 h. Aquesta mesura també afecta les discoteques o bars musicals amb espai a l’aire lliure, que hauran d’abaixar la persiana poc després de la mitjanit.

Les reunions de persones tampoc no s’escapen d’aquesta tongada de mesures anticovid anunciades pel govern català. En aquest cas, el Procicat ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que autoritzi la limitació de les trobades a un màxim de 10 persones. Es poden celebrar actes multitudinaris de més de 500 persones si el públic està assegut i manté una distància interpersonal de 2,5 metres.

De moment, hi ha permís per fer revetlles i festes majors a Catalunya, fins fa unes setmanes suspeses per risc d’aglomeracions. També es permet que les festes majors disposin d’un espai de ball.

Reunions d’un màxim de 10 persones

El govern ha demanat tornar a limitar les trobades socials a 10 persones per mirar de mitigar l’increment de contagis de les darreres setmanes. Amb aquesta mesura es vol ajudar a contenir l’explosió de casos de covid, sobretot, entre la població més jove.

Bars i restaurants: horari nou i 10 persones per taula

El Procicat limita l’horari de la restauració fins a dos quarts d’una de la matinada. Es manté l’aforament al 50 % a dins dels locals i el consum a la barra, dret, amb una distància de seguretat d’1,5 metres entre clients.

Des del 21 de juny, la normativa permet que en una taula exterior de bars i restaurants s’hi puguin reunir un màxim de 10 persones. A l’interior, segueix sent d’un màxim de sis persones.

Tancament de l’oci nocturn a Catalunya

El Procicat ha aprovat, de nou, el tancament de l’oci nocturn a Catalunya, si no tenen un espai a l’aire lliure, una mesura que s’aplica a partir del 9 de juliol i que s’allargarà 15 dies. Els locals que obrin només podran rebre clients que presentin la pauta completa de vacunació, un test d’antígens o una PCR negativa. L’horari també canvia: hauran de tancar a les 0.30 h. Salut ja ha anunciat que quan es torni a obrir l’oci nocturn s’exigirà el certificat de vacunació o un test d’antígens per entrar-hi.

Les discoteques i els bars musicals van tornar a obrir el 21 de juny, just abans de Sant Joan. El protocol acordat estableix que els usuaris poden ballar a les pistes de ball sense necessitat de guardar distàncies de seguretat. Ara bé, cal anar sempre amb la mascareta posada i només es pot consumir a la barra, no a la pista.

Esport i cultura, fins a les 0.30 h

A banda dels horaris en la restauració, la Generalitat també ha restringit l’activitat de la cultura i l’esport fins a les 0.30 h. En canvi s’ha mantingut l’aforament de les activitats que se celebrin a l’aire lliure o en espais molt grans, amb aforaments de fins a 15.000 persones.

En aquests casos, la Generalitat els permet tenir fins al 20 % de l’aforament (fins ara només podien acollir 3.000 persones) si hi ha espais sectoritzats, controls d’entrada i de sortida i zones de restauració independents, amb un màxim de 3.000 persones en seients assignats. Tanmateix, se’ls demana aplicar “mesures de circulació” per evitar aglomeracions.

Font: BETEVÉ

 

Eventos

Diciembre 2021
L M X J V S D
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Newsletter

 

Haz tu consulta

consulta
Rellena el siguiente formulario
y haz tu consulta
 

Sinergia CCS

consulta
ser asociado de Acordjoc
 
Diputació 279, 6o 4a
08007 Barcelona
T +34 934 874 785
F +34 934 880 913

INTERMAQ Modulo cas