CONTÁCTANOS    ASÓCIATE       

Què es podrà fer i què no per Nadal amb les noves restriccions anticovid

el . Publicado en Catalunya

El toc de queda pot tornar aquest cap de setmana si l'autoritza el TSJC, es tanca l'oci nocturn i es restringeixen les trobades de més de 10 persones

Tornen les restriccions contra el coronavirus i l'expansió de la variant òmicron davant la imminència de les festes de Nadal. Feia gairebé dos mesos de certa normalitat en la vida social, econòmica i cultural. Es tornaran a aplicar mesures per intentar frenar la mala situació epidemiològica, en què els contagis augmenten de manera "desbordant". El govern ha comparegut aquest dilluns al vespre i ha detallat totes les mesures.

L'objectiu és reduir la mobilitat i la interacció entre les persones amb les mesures que entraran en vigor. Es mantindran activitats com les cavalcades de Reis, que es fan a l'exterior, o els casals de lleure de Nadal.

L'oci nocturn, tancat

L'oci nocturn es va reobrir el 7 d'octubre, a les portes del pont del Pilar, amb el passaport Covid i la mascareta com a elements obligatoris. El sector portava un any i mig tancat.

Tret d'algunes breus reobertures parcials, l'estiu de l'any passat i el d'aquest, l'oci nocturn no ha pogut funcionar des de l'inici de l'estat d'alarma a mitjans de març del 2020. Pel setembre va obrir portes tímidament, fins a les tres de la matinada, però només en els espais exteriors.

Toc de queda

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha dit que es treballa per tornar a aplicar el toc de queda. La voluntat és aplicar-lo d'1 a 6 de la matinada, inicialment per 15 dies.

El govern presentarà dimecres una resolució que es presentarà al TSJC perquè validi les mesures, en el cas que afectin drets fonamentals, com és el cas del toc de queda i de la limitació de trobades de més de 10 persones.

Si el tribunal l'aprova, el toc de queda entraria en vigor la nit de dijous a divendres.

Aquesta és una mesura que va decaure amb l'estat d'alarma pel maig. Va tornar a l'estiu, amb l'aval del TSJC, però per municipis, i va desaparèixer a finals d'agost.

Limitació de 10 persones a les trobades

El govern ha dit que cal baixar la interacció i la transmissibilitat. És per això que es tornaran a limitar les trobades, com a màxim, a 10 persones.

El 10 de setembre es va eliminar aquesta mateixa limitació de les 10 persones en trobades socials.

Bars i restaurants

Tornen les restriccions als aforaments en la restauració. Es tornarà al 50% de l'aforament als interiors de bars i restaurants. En el cas de l'exterior, l'aforament no es toca i es mantindrà al 100% a les terrasses.

Sectors cultural i esportiu

Els aforaments també es restringeixen als gimnasos, als comerços i a la cultura i passaran a ser del 70%.

A l'octubre van desaparèixer les restriccions d'aforament als recintes esportius tancats, i l'ocupació va passar a ser del 100%, per exemple en pavellons o gimnasos.

Teletreball

El govern ha tornat a recomanar el teletreball, que es reforçarà a la funció pública. Es demana estendre'l també al sector privat.

 

Font: 3/34

Eventos

Enero 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Newsletter

 

Haz tu consulta

consulta
Rellena el siguiente formulario
y haz tu consulta
 

Sinergia CCS

consulta
ser asociado de Acordjoc
 
Diputació 279, 6o 4a
08007 Barcelona
T +34 934 874 785
F +34 934 880 913

INTERMAQ Modulo cas