CONTÁCTANOS    ASÓCIATE       

ACORDJOC- SOBRE la crisi COVID-19

el . Publicado en Articles d'opinió

0"L'operador de màquines recreatives en hostaleria haurà de buscar rendibilitats sostenibles amb inversions mínimes"

ACORDJOC, associació que representa i defensa els interessos de les micro i petites empreses catalanes de el sector de el joc, treballem pensant en la re-obertura dels establiments d'hostaleria i les sales de joc i compartim algunes reflexions sobre el nou escenari que es presenta per les empreses operadores de màquines recreatives.

Pensem que després de decretar-se la re-obertura dels bars estarem transitant per terreny desconegut. Recomanem a les empreses operadores advertir als seus clients que l'entorn econòmic ha canviat i que certes premisses comercials de la gestió tradicional han quedat clarament distorsionades.

Opino que "la rendibilitat de les operadores es veurà seriosament afectada. Gestionar aquest entorn, a curt termini, implica una gran complexitat, a l'enfrontar-nos al dilema que els acords d'instal•lació vigents amb els bars ens oferiran rendibilitats de mínims. Fins i tot, algunes instal•lacions, definitivament, deixaran de ser rendibles, al menys, a curt termini. "

Un entorn amb restriccions en el funcionament normal dels bars dificultarà la reconstrucció dels negocis i suposarà un baix creixement en la facturació. Això farà molt difícil aconseguir un equilibri entre el binomi rendibilitat versus risc dels contractes d'instal•lació. D'altra banda, l'operador ha de optimitzar, adequadament, els costos empresarials per a la seva estabilització.

Sobre l'entorn econòmic que s'espera, penso que l'escenari base per als següents mesos després de decretar-se la re-obertura dels bars, comprèn un entorn recessiu, la qual cosa suposa la necessitat d'adoptar polítiques comercials correctives i la presa de posicions molt prudents de risc en els acords d'instal•lació de màquines recreatives instal•lades en bars.

L'operador de màquines recreatives en hostaleria haurà de buscar rendibilitats sostenibles amb inversions mínimes.

Des d'ACORDJOC agraïm que la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, la Sra. Natàlia Caba, hagi mostrat gran compressió cap a la situació de el sector i hagi adoptat una sèrie de mesures per donar solució a necessitats urgents.
A partir d'ara l'aprovació de noves mesures i estímuls excepcionals de suport a el sector seran fonamentals, atès que aquest veurà fortament deteriorada la seva activitat després de la re-obertura dels bars.

Els empresaris s'exposen a diversos factors que probablement marcaran l'esdevenir de moltes operadores en els propers dotze mesos, com ara la seva capacitat de liquiditat i solvència per poder complir les seves obligacions de pagament a curt termini, la seva capacitat de redimensionament, recol•locació i gestió de l' ocupació i el creixement de la facturació.

L'escenari central, previsiblement negatiu per a les empreses operadores, depèn de que aquests factors tinguin un desenllaç millor del que s'esperava.

 

Eduard Gracia

Vicepresident d'ACORDJOC

Més taxes pendents de pagament i l’Administració no hi fa res

el . Publicado en Articles d'opinió

DavidLes dades de recaptació de tributs sobre màquines recreatives facilitades per la Generalitat de Catalunya, corresponents al segon trimestre de 2014, posen de manifest la cada cop més greu situació del sector.

Els més de 47 milions d'euros en taxes totals pendents de cobrament, xifra que suposa un increment del 12,8% respecte el mateix període de 2013, i que s'ha més que duplicat des de l'any 2011; així com la davallada en més de 24 milions d'euros de recaptació total en el que portem de 2014 respecte l'any anterior; haurien de fer reaccionar a l'Administració i, en un exercici de responsabilitat, treballar seriosament amb l'objectiu d'aturar aquesta greu situació.

Els darrers canvis introduïts en la normativa catalana, que s'han volgut presentar com un gest de l'Administració per reduir impostos, ben lluny de servir a aquesta finalitat, han estat respostes necessàries que donen solució a altres problemes que pateix el sector, però no a aquell que impedeix a les empreses operadores fer front a les seves obligacions tributàries.

Reinventarse o morir

el . Publicado en Articles d'opinió

P1170262En el sector del juego privado debemos reinventarnos o moriremos. Debemos empezar por las asociaciones, los fabricantes, las grandes empresas operadoras de máquinas recreativas y las pymes del sector.

El juego público aparece como la solución a todos los problemas de la ciudadanía, como por ejemplo: de obra social y como reparto indiscriminado de felicidad. Habla del juego responsable y nos aplica unas normas a nosotros sobre el mismo, ¿y ellos no necesitan hacerse alguna norma de juego responsable? Su juego es bueno y te puedes jugar 1.000,00 € si quieres, el nuestro solo unas monedas y cuidado con el porcentaje de premios, la ubicación de las máquinas, los menores, etc.

Editorial del President

el . Publicado en Articles d'opinió

014D'entrada, vull donar-vos la benvinguda al nou espai web d'ACORDJOC, un espai que posem al vostre servei com una eina de comunicació que desitjo que us sigui d'utilitat, tant a nivell informatiu com participatiu.

He volgut escriure aquest primer article d'opinió per deixar clara la importància de l'associacionisme i el perquè de l'existència d'ACORDJOC i la seva rellevància dins el peculiar panorama empresarial del nostre sector.

Eventos

Junio 2023
L M X J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Newsletter

 

Haz tu consulta

consulta
Rellena el siguiente formulario
y haz tu consulta
 

Sinergia CCS

consulta
ser asociado de Acordjoc
 
Diputació 279, 6o 4a
08007 Barcelona
T +34 934 874 785
F +34 934 880 913

INTERMAQ Modulo cas