CONTÁCTANOS    ASÓCIATE       

Editorial del President

el . Publicado en Articles d'opinió

014D'entrada, vull donar-vos la benvinguda al nou espai web d'ACORDJOC, un espai que posem al vostre servei com una eina de comunicació que desitjo que us sigui d'utilitat, tant a nivell informatiu com participatiu.

He volgut escriure aquest primer article d'opinió per deixar clara la importància de l'associacionisme i el perquè de l'existència d'ACORDJOC i la seva rellevància dins el peculiar panorama empresarial del nostre sector.

Les grans empreses, a part de la seva important representació en Associacions, disposen d'una estructura i mitjans suficients per a la defensa dels seus interessos. Les pimes, en canvi, no podem aconseguir individualment aquests mitjans de defensa, sinó que ens hem d'unir per tal de que organitzacions que van més enllà de la nostra pròpia estructura ens defensin, ja que, els interessos i les problemàtiques de grans i petits, tot i desenvolupar l'activitat en el mateix sector, no sempre coincideixen i és per això que requerim que les normatives siguin especialment sensibles a la nostra situació.

Perquè existeix ACORDJOC? ACORDJOC és la única associació que només representa els interessos de les petites empreses operadores. Altres associacions representen interessos més dispars, però en el nostre cas, els interessos dels associats són molt homogenis, gràcies a les limitacions que figuren als nostres estatuts i que permeten la defensa lliure dels mateixos. Això es demostra en el desenvolupament normal de l'Associació.

ACORDJOC és una entitat amb un model assembleari, és a dir, és l'Assemblea General de socis (on cada empresa té un únic vot) qui discuteix, proposa i aprova tot allò que posteriorment la Junta Directiva estructurarà i defensarà davant l'Administració o qualsevol organisme. A diferència d'altres associacions on és la Junta Directiva qui discuteix, proposa i aprova allò que posteriorment ella mateixa defensarà davant l'Administració.

A més, ACORDJOC, complint amb el seu principi de transparència, publica en la seva pàgina web tots els documents que presenta a l'Administració, amb el segell de registre d'entrada per tal que es pugui verificar l'autenticitat dels documents i contrastar la línia de treball acordada. Us convido a visitar aquest apartat clicant el següent enllaç.

També és destacable el fet de que totes les empreses associades ingressin la mateixa quota, ja que permet que ACORDJOC no depengui econòmicament d'un sol associat o d'un sol grup d'interés dins de l'Associació. ACORDJOC considera que si això no fos així, les decisions no es podrien prendre en Assemblea General, ja que, les empreses que paguessin una quota més elevada podrien imposar el seu parer i els seus interessos a la resta, donat que l'Associació necessitaria d'aquests associats per tal de sustentar-se econòmicament.

D'altra banda des d'ACORDJOC reivindiquem que la comunicació amb l'Administració sigui fluïda, ja que representem una part important i singular del sector que en el seu conjunt també suma un gran nombre d'empreses. Per tant, l'Associació actúa com un canal que facilita que l'Administració rebi i comprengui les preocupacions dels nostres associats i alhora, que els associats rebin i comprenguin els motius pels quals l'Administració actúa i legisla tal i com ho fa. Així, normalitzem les relacions entre els agents implicats.

Demanem que l'Administració sigui sensible a les problemàtiques de les petites empreses del sector del joc privat a Catalunya. Les pimes som les més vulnerables en la situació econòmica actual i també les que estem complint millor amb les nostres obligacions. Creiem que la Direcció General de Tributs i Joc ha de fer seus els principis recollits en la "European Small Business Act" i que, en conseqüència, legisli pensant primer en com la normativa afectarà a les petites empreses, per tal de que aquestes no quedin en situació de desavantatge.

ACORDJOC no defensa res que vagi en contra dels interessos de les grans empreses o d'altres associacions, gràcies a les quals considerem que s'han aconseguit grans fites en el sector. Simplement defensa que s'actui amb una major sensibilitat cap a la situació de les pimes, mitjançant normatives fetes pensant en les petites empreses i creant situacions d'excepció per a les més grans, per tal de que la normativa sigui favorable a tot el teixit empresarial i a l'Administració.

Joan Devesa Florensa
President d'ACORDJOC

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. 

 

Eventos

Junio 2023
L M X J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Newsletter

 

Haz tu consulta

consulta
Rellena el siguiente formulario
y haz tu consulta
 

Sinergia CCS

consulta
ser asociado de Acordjoc
 
Diputació 279, 6o 4a
08007 Barcelona
T +34 934 874 785
F +34 934 880 913

INTERMAQ Modulo cas