CONTÁCTANOS    ASÓCIATE       

Més taxes pendents de pagament i l’Administració no hi fa res

el . Publicado en Articles d'opinió

DavidLes dades de recaptació de tributs sobre màquines recreatives facilitades per la Generalitat de Catalunya, corresponents al segon trimestre de 2014, posen de manifest la cada cop més greu situació del sector.

Els més de 47 milions d'euros en taxes totals pendents de cobrament, xifra que suposa un increment del 12,8% respecte el mateix període de 2013, i que s'ha més que duplicat des de l'any 2011; així com la davallada en més de 24 milions d'euros de recaptació total en el que portem de 2014 respecte l'any anterior; haurien de fer reaccionar a l'Administració i, en un exercici de responsabilitat, treballar seriosament amb l'objectiu d'aturar aquesta greu situació.

Els darrers canvis introduïts en la normativa catalana, que s'han volgut presentar com un gest de l'Administració per reduir impostos, ben lluny de servir a aquesta finalitat, han estat respostes necessàries que donen solució a altres problemes que pateix el sector, però no a aquell que impedeix a les empreses operadores fer front a les seves obligacions tributàries.

Així doncs, la possibilitat de posar en suspensió un permís d'explotació dóna resposta al greu problema de l'elevat tancament d'establiments d'hostaleria i, per tant, dels nostres punts de venda. La introducció de la màquina B limitada ajuda a adaptar el nostre producte a noves tendències de mercat i a un nou públic. Però cap dels dos dóna resposta a la important davallada de quantitats globals jugades, que és la causa real de la davallada d'ingressos de les empreses operadores i, en conseqüència, de la seva menor capacitat de pagament.

La falta d'aquesta diagnosi del problema i el temor a perdre ingressos, ha dut a l'Administració a realitzar una política poc encertada i a una situació econòmica que precisament era la que pretenia evitar. Com més tard s'accepti el problema i com més tard es deixin de banda els complexos i temors, més s'endarrerirà la seva pròpia recuperació i haurà deixat varies empreses damnificades pel camí.

Què hauria de fer l'Administració?

Doncs les dades que anem coneixent trimestre rere trimestre duen a la conclusió que només una reducció substancial dels imports de la taxa que graven les màquines recreatives pot ser una solució real a la problemàtica plantejada en aquest article.

L'Administració ha d'actuar amb dos objectius principals. D'una banda, aturar l'increment de taxes pendents de cobrament que s'experimenta cada trimestre; i de l'altra, reduir el nombre total de taxes pendents de cobrament a nivells inferiors als de l'any 2011.

Aconseguir aquestes dues fites passa únicament per incrementar la capacitat de pagament de les empreses operadores. És l'hora de que l'Administració emprengui un diàleg valent i sense prejudicis amb els agents implicats en el sector, que alhora ha d'estar obert a acceptar els condicionaments raonables que posi l'Administració. És una obligació de tots, per al bé de tots.

En paral.lel, cal seguir avançant decididament i inequívocament en tots els canvis normatius i administratius que la greu situació del sector requereix. Cal seguir avançant en donar una major seguretat jurídica a les empreses operadores a l'hora de poder rendibilitzar les seves inversions, fet que també ajudaria a una millora de la capacitat de pagament de les empreses operadores. Cal seguir avançant també en tots els reptes tecnològics, de canvis en l'estructura del mercat i de perfil de consumidors i en una Administració més eficient i més econòmica.

Un cop passada l'etapa més dura d'aquesta greu crisi econòmica, és necessari crear l'ambient adequat per tal d'enfortir la recuperació de les empreses i començar de nou un camí on tots els partícips del sector en surtin beneficiats.

 

David Sabaté Olona

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Eventos

Junio 2023
L M X J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Newsletter

 

Haz tu consulta

consulta
Rellena el siguiente formulario
y haz tu consulta
 

Sinergia CCS

consulta
ser asociado de Acordjoc
 
Diputació 279, 6o 4a
08007 Barcelona
T +34 934 874 785
F +34 934 880 913

INTERMAQ Modulo cas