CONTÁCTANOS    ASÓCIATE       

Primeres impressions

el . Publicado en Articles d'opinió

DSC 0191 - copiaJa em coneixeu, sóc l'advocada d'Acordjoc i fa quatre anys que formo part d'aquesta associació. En aquest article vull fer-vos partícips de les primeres impressions que vaig tenir sobre el sector del joc privat, que abans desconeixia, i explicar-vos com ha canviat la meva opinió respecte el mateix.

Les primeres impressions que vaig tenir al començar a conèixer el sector van ser aquestes:

  • "Quin sector més tancat". A aquests empresaris no els hi agrada parlar de les seves empreses ni de les dades de facturació.
  • "És un sector hiperregulat". No poden fer res sense sol·licitar una autorització a l'Administració. A més, la primera aproximació a la legislació del joc és molt complicada degut a la quantitat de normes que hi ha en cadascú dels sectors: màquines recreatives, salons de joc, sales de bingo, tributació, tràmits...
  • "Mai hagués dit que aquest sector recapti tants tributs". Em va sorprendre molt conèixer la càrrega tributària d'una màquina recreativa: 10,02€ / dia.

Si aprofundia en el subsector de les màquines recreatives a hostaleria, que és el cas de la majoria dels associats d'Acordjoc, la meva opinió no diferia gaire:

  • És un sector antiquat ja que la major part dels usuaris són gent gran. Durant els primers mesos no puc negar que vaig pensar que si aquest sector no evolucionava, no tindria un llarg recorregut.
  • El sector té dependència de l'hostaleria, i ara que la situació de l'hostaleria és tan dolenta això no és bo.
  • Em va sorprendre que als establiments d'hostaleria hi hagués convivència de joc privat i públic (loteria, loteria dels cecs, toc, loto ràpid...) mentre que els requisits per un tipus de joc i l'altre són molt diferents, sent el joc privat el gran perjudicat.

Durant aquests anys, el fet d'informar-me cada dia sobre les novetats que ens afecten, assistir als esdeveniments que s'organitzen, conèixer als diferents actors i sobretot, tenir contacte diari amb els socis d'Acordjoc, m'ha permès tenir unes opinions força diferents:

  • Penso que els operadors sí que saben adaptar-se als nous temps, però el seu principal obstacle és l'Administració, ja que si l'Administració no regula modificacions legislatives, els operadors no poden adaptar-se a les noves competències dintre del sector.
  • Moltes empreses que porten treballant en el sector des del seu inici, veuen perillar la seva subsistència perquè la càrrega d'impostos és igual des del 2006 mentre que la seva recaptació s'ha reduït en un 35% com a conseqüència de la caiguda del consum intern i el tancament massiu d'establiments d'hostaleria.
  • Considero que la Generalitat hauria de simplificar els tràmits administratius i adaptar-se a les noves tecnologies així com afavorir modificacions dels reglaments per a que aquest sector pugui ser tan rendible com altres.

Sóc conscient de que aquests quatre anys han estat els més durs de la història del recreatiu degut a la crisi econòmica i com aquesta ha afectat als usuaris de les màquines recreatives i al sector de l'hostaleria. No obstant la crisi, sempre he pensat que la unió fa la força i aquesta associació n'és un clar exemple. Des d'Acordjoc s'han iniciat projectes molt interessants com Acordwin i Acordwin Expansió que han obert les portes de les apostes esportives als operadors d'Acordjoc. Aquesta fita s'ha aconseguit gràcies a la professionalitat d'un gran equip de treball amb ganes de que el sector evolucioni i al recolzament de tots els associats que entenen la pertinença a l'associació com l'instrument idoni per a formar part de grans projectes.

Nerea Tejeda

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Eventos

Octubre 2020
L M X J V S D
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Newsletter

 

Haz tu consulta

consulta
Rellena el siguiente formulario
y haz tu consulta
 

Sinergia CCS

consulta
ser asociado de Acordjoc
 
Diputació 279, 6o 4a
08007 Barcelona
T +34 934 874 785
F +34 934 880 913

INTERMAQ Modulo cas